Happy new year.





God jul♥


Tittar in lite snabbt för att önska er alla en GOD JUL och jag hoppas att ni får en mysig och härlig julafton.

Mera snö.


Såhär ser vårt hus ut i vinterkläder. Bilderna är tagna igår och idag har det snöat ännu mer...Nu vill jag inte ha mer snö. Var ute nu ikväll och skottade, snön är tung som f*n. 
 
 
Jag och pågarna passade på att ha snöbollskrig också. Småfisarna både skrattade och grät...jag klarade mig ganska bra... hehehe...Nu ska vi gå ner och sätta oss i soffan och ha tisdagsmys.

Julgranen.


Så här ser vår gran ut i år, jag tyckte att den blev fin med alla de vita kulorna och pärlorna.

Lördag.


Vi har varit ute nästan hela dagen och fått så mycket frisk luft att vi kommer sova som små bebisar inatt. Vi har fått ganska mycket snö det är barnen glada för de har varit ute och härjat i snön flera gånger idag och en runda till pulkabacken har det också blivit.


Nu i kväll så har vi grillat korv i eldkorgen och pågarna tyckte att det var lite spännande att grilla korven på pinne, det har de aldrig gjort förrut. För att värma oss lite mer så drack vi varm choklad med lite strårom i.
Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på lite tv. Trevlig lördagskväll på er alla, vi ses kanske imorgon...

Dagens bilder.




Julkramar.


Ett foto taget på en trött lillebror efter luciafirandet i måndags. Med sig hem fick de en egentillverkad pepparkaka som han var tvungen att smaka på innan han gick och lade sig...

När storebror kommer hem från skolan tänkte jag att vi skulle ut och gå i det härliga vädret. Kanske blir det en runda till pulkabacken. Jag har inte varit så flitig med kameran den sista tiden så den får också följa med. 

♥ Vi är glada för julkort som vi har fått och skickar här en stor julkram tillbaka ♥

  

Snö.


Nu snöar det igen...

Ljus.



Detta är min nya ljuslykta...snygg va? Jag kunde inte låta bli att köpa en likadan som kompisen fick i värdinnegåva förra helgen...
Ikväll ska vi iväg på lillebrors lussefirande så det är bäst att jag går ner och fixar middagen nu så vi kommer iväg i tid. 

Lucia.



Efter gårdagens shoppingrunda så var det jätteskönt att bara vara hemma och fixa lite. Småfisarna fick i uppdrag att damma och plocka undan i sina rum och de tyckte att det var roligt, får se hur länge det håller i sig...som belöning fick de pannkakor till lunch.

Något luciatåg har vi inte sett idag, vi kollade på storebror när han gick lucia i onsdags och imorgon ska vi kolla på lillebror.

Idag blev det kalops till middag och den blev jättegod, faktiskt en av de godaste jag ätit, får man verkligen säga så om sin egen mat? Jag skulle kunna äta kalops minst en gång i månaden eller oftare det är en av mina favoriträtter. Jag älskar husmanskost ♥ finns inget godare. Usch jag börjar nog bli hungrig igen, ska jag gå ner och äta upp resterna?...nä det får bli lyxlunch imorgon istället.

Det har varit ganska kallt idag och så har det kommit lite snö, inte mycket men sådär lagom så att det blev lite ljusare. På söndagarna brukar vi vara ute och fiiingå som vi kallar det. Vi klär inte upp oss i klackskor och päls precis och inte brukar vi gå armkrok heller, men från vårt köksfönster ser vi just de här människorna som tar sig ut på söndagarna, människor som man aldrig ser annars var kommer de ifrån egentligen? Idag blev det en ganska lång runda, härligt. 

Ikväll så har jag även hunnit med att baka saffransbiscotti, de blev jättegoda (tack Åsa för receptet). Det bästa är nog att det bara är jag som gillar dem här hemma ; ) 

Här är receptet...

Fyra bilder.


Helgen som gick var trevlig, mysig och framförallt händelserik. Vi började fredagen med att måla färdigt hallen som har varit halvfärdig ett bra tag, sen svepte vi över lilltoan med lite färg, några lister sattes upp lite här och där, ett träskåp fick färg på sig... Jag är glad och lättad att det äntligen blivit färdigt, varför drar man ut på sånt när man lika gärna kan göra det klart på en gång...någon som känner igen sig? 

I lördags var vi hembjudna till bästa T & Å... God mat, det var längesen jag åt kalkonmiddag. Trevligt sällskap, alltid roligt att träffa lite nya människor. God dryck, får väl erkänna att det röda vinet var väldigt gott och gjorde oss både lite fnittriga och lite runda under fötterna hihi HICK. En minnesvärd och trevlig kväll/natt som vi gärna om.   

På söndagen bjöd vi ut pappa på julbord. Vi åkte taxi dit och småkillarna tyckte att det skulle bli spännande eftersom de inte hade åkt taxi innan, en aning besvikna blev de nog när de insåg att det var en ganska vanlig bil vi skulle åka med. Nästa gång åker vi Limousine...Maten var god och som vanligt så äter man för mycket när det är buffe.

Vi var på storkillens skola idag och kollade på luciafirandet han var så fin i sin stjärngossedräkt, nästa vecka är det lillkillens tur att lussa. Idag har vi frossat i nybakade lussebullar också.

Igår köpte jag mina första Yankee candle ljus. Jag säger bara clean cotton, luktar lika rent och gott som namnet...jag måste åka till min nyfunna inredningsbutik snart igen. 

Nu är det dax att stänga av datorn och gå och lägga sig. Natti natti.

The christmas wreath.


Såhär ser dörrkransen ut som jag band idag. Jag hade inte något fint sametsband hemma så det här pappsnöret får duga så länge.

Frostbiten.


Vinterns första frost...Jag har tänt upp några ljuslyktor i vårt äppleträd det lyser upp så mysigt när lyktorna är lite frostbitna tycker jag. Nu ska jag ut och binda ihop en dörrkrans av lite grane som jag var och hämtade i skogen. Ha en fortsatt trevlig onsdag ♥

RSS 2.0