Lata dagar.

Vi har haft många härliga höstdagar nu och det har varit så skönt. Jag har snart målat färdigt båda terasserna, det är typiskt mig att dra ut på det så länge. Sommaren var ju inte så solig och de få dagarna som vi hade fint väder hade jag ingen lust att slösa bort på målning. Bredvid ingången på vårt hus har vi byggt en liten veranda som vi gärna sitter och fikar på. Här har vi full koll på barnen när de är ute på gatan och leker och cyklar.

Lillebror har fått halsfluss och äter pencillin. Jag vet inte hur många kurer han har fått pga öroninflammationer och halsfluss det senaste året, men många är det. Lillebror är så duktig och tar medicinen utan att vi behöver muta eller tjata. Skönt. Jag är så stolt över honom att jag ska överraska honom med en ny leksak. Jag älskar att ge bort presenter till mina pojkar. Att se deras nyfikna blåa ögon så förväntansfulla och glada, det blir jag så lycklig över. Storebror har precis fått ett begagnat Xbox som han ska ha i sitt rum och det är han så stolt över.
image52

Det gick snabbt.

För två dagar sen beställde jag en bok här, och idag fick jag den. Det kan man kalla snabbleverans, det gillar jag.
Jag är verkligen bra på att beställa böcker men tyvärr så är jag inte lika bra på att ta mig tid att läsa dem. Men det ska bli ändring på det nu. Idag beställde jag två böcker till det blev den här och den här. Nu har jag snart ett mindre bibliotek här hemma. Det ska vara roligt, underhållande, romantiskt gärna en biografi för det passar ju mig som är så nyfiken.

image51


Presenttips.

image50

För några dagar sen damp det ner ett pocketogram i postlådan. Jag visste inte ens att det fanns, visste ni? Idag beställde jag en bok därifrån och den ska levereras om 3-5 dagar. Många ger bort blommogram och det gillar jag. Man får själv gå till affären och välja ut vad man vill ha, perfekt. Och då måste ju ett pocketogram vara det ultimata att ge bort till en bokmal. Pocket är bra på många sätt de är inte så dyra och tar mindre plats än en vanlig inbunden bok och man behöver inte spara dem i all evighet om man inte vill förstås. En "riktig" bok ska man ju vara mer rädd om det har man ju hört sen man gick i skolan......Blablabla och så höll man för öronen.

Gissa var jag är mamma.

image49

Den här korgen brukar vara sprängfull med smutstvätt, men idag har jag lyckats att tvätta allting och det är ju så skönt. Jag höll på att fixa med lite grejor i källaren när min 7 åriga pojke kallar på mig. Mamma mamma gissa var jag är. Han var så söt när han stack upp sitt lilla huvud när jag hade hittat honom.

Till kidsen.

image48

De här roliga vantarna och mössan från H&M vill mina pojkar ha. Undra hur länge drakens tunga får vara kvar?

Höst blommor.

image47

På vår trappa står den här zinkspannen med lite höst blommor. Jag har aldrig sett en prydnadskål som glänser som denna, den ser nästan lite plastig ut men fin är den. En ljung, en silvrig hybrid planta (som luktar curry) och en prydnadspumpa fick också plats. I blomsterlådan har jag planterat små ljungar som jag köpte billigt på Plantagen endast 59:- för 6 st.

Vem är du?

image56

Jag är så glad att det är så många som besöker min blogg. Vissa dagar gör jag inga inlägg andra dagar blir det kanske två allt beroende på om jag har något att säga eller visa. Att jag bloggar är ju mest för min egen skull men eftersom jag är så nyfiken av mig skulle det vara kul att få veta vem som hälsar på, kanske har du en blogg som jag skulle vilja läsa. Snälla släng in en kommentar så att jag inte missar något eller någon ....
Jag läser alla möjliga sorters bloggar, inredning, pyssel, glädje, tårar, utlandssvenskar, design allt som fångar mitt intresse. Det är ju det som är så härligt med internet det finns något för alla. Min egen blogg är inte inriktad på något speciellt utan det blir något från min vardag en händelse, ett tips, en snygg grej som jag vill dela med mig av eller vad som helst. Vad vill du läsa om?

Flera burkar.

Jag älskar burkar och krus det är så bra att förvara saker i dem och sen är de ofta snygga att titta på. Jag har redan för många tror jag, men när jag ser någon snygg burk kan jag inte låta bli att tänka hur snygg den skulle vara i mitt kök, badrum eller varsomhelst bara den får följa med mig hem. Naturligtvis så köper jag inte alla finfina burkar som jag springer på för då skulle jag behöva ett hus till för att förvara alla skönheter i.

Något som jag också är svag för är korgar av alla de slag. För några år sen så hade jag dille på att måla på korgar alla som kom i min väg målade jag på. Det var rött, blått , grönt, blommor och blad ja  allt möjligt kladdade jag dit. Som tur var så tröttnade jag på de pråliga korgarna och slängde allihopa. Tur eftersom jag var "tvungen" att köpa nya, var skulle jag annars förvara frukten, pennorna, mössor och vantar och hur skulle jag kunna duka fram fikabrödet  om jag inte köpte nya fina korgarna. Nu har jag ett skåp som är sprängfyllt med korgar i alla dess former och i källaren ska vi inte ens tala om .....

Här är några från Ilva , självklart skulle de passa perfekt hemma hos mig. 

image55


Mina receptböcker.


image53

Jag gillar att klippa och klistra och ibland gör jag egna födelsedagskort till mina nära och kära. Inga avancerade saker, lite mer åt light hållet kan man nog säga. När jag  väl börjar pyssla så är det svårt att sluta för det är så roligt. Att få sitta i lugn och ro när barnen har gått och lagt sig det är guld värt, tyvärr så händer det inte så ofta jag förstår inte var orken har blivit av. Jag har även "hottat" upp mina receptböcker. Jag gillar inte att ha en massa lösa recept liggandes överallt så därför har jag köpt enkla "ringpärmar" på Åhlens som jag skriver och klistrar in olika recpet som jag gillar. Nu kan man köpa tjocka fina mönstrade pappersark lite varstans så det är bara fantasin som begränsar resultatet. Har du tips på något kul höstpyssel?  

Kanongott.

image52

Idag köpte jag ett nytt the det var med apelsin och kanel smak. Det både smakade och doftade mycket, jättegott. Jag brukar alltid ha ett stort lager med olika the hemma speciellt på höstarna brukar det gå åt en hel del. Var har du för the favorit?

Sovrumsinspiration

image51

När vi gjorde om i  hallen så tog vi bort vår stora garderob och nu ligger alla våra kläder på lagerhyllor inne i vårt sovrum. Det ser så tråkigt ut och jag hoppas att vi kommer att bygga en stor och rymlig garderob inom en snar framtid, som kan rymma alla de grejor som ligger och skräpar överallt. En ny byrå står högst på önskelistan, den vi har nu har varit med ett tag och håller nätt och jämt ihop. Vi har bara gardiner i sovrummen och jag har inte köpt nya gardiner på fler år så det ska jag göra nu. Lampan från Ilva skulle vara fin att ha på byrån. Just nu har vi ingen tv i sovrummet så en liten platt tv skulle vara kul att ha. Nu kan jag inte trycka in fler grejor för sovrummet blir inte så stort när garderoben kommer på plats. Jo ett snyggt överkast och några snygga kuddar måste jag också få tag i.

Gardiner Hedda blad 139:-
Byrå Malm 1395:-
Bäddset Bibbi snurr 149:- Allt från IKEA
Bordslampa Highgloss 499:- Ilva

RSS 2.0