Färgglada pennor.

Vad gör ni när det regnar och blåser? Vi tar fram pennburkarna och målar och kladdar för fulla muggar. Pojkarna har gjort högvis med konstverk och ibland leker vi med lera. Nu längtar vi efter värmen så vi kan plaska runt i poolen och sola våra bleka ansikten. Men just nu känns det som det är höst på gång. Solen håller sig undan och det enda som lyser just nu är de färglada pennorna.

image18


Fusk till lunch.

Idag är det som vanligt regn och blåsigt, en vanlig svensk sommardag. Idag är det också städdag här hemma ja inte för att jag måste städa på just den här dagen utan för vi är lediga och det finns inte så mycket annat att göra. Visst jag skulle kunna ligga på soffan och läsa en bra bok eller se en bra film eller bara stirra i taket och njuta av ledigheten. Men minst en bra och vettig sak ska / vill jag hinna med varje dag. Samtidigt är det skönt att ha rent och fint till helgen. Naturligtvis är barnen lite rastlösa och vill redan nu åka iväg på semester (vem vill inte det) men vi får vänta några veckor tills det bär iväg. Pojkarna blir alltid så hungriga och sugna på olika saker när vi går här hemma och pysslar och eftersom jag höll på att städa för fullt så fick det bli pannkakor till lunch. Pannkakor är det bästa de vet efter choklad och chips förstås. Oftast så har vi grejor hemma för att göra hemmagjorda pannkakor men ibland så strejkar "kocken" och barnen får nöja sig med Kungsörnens favoritpannkakor och de är inte så dumma faktiskt. Det är alltid (oftast) jag som lagar maten här hemma och då tycker jag att det är skönt att använda mig av halvfabrikat nån gång då och då. Man blandar ihop önskad mängd med pulver och vatten och *swisch* så är maten färdig och barnen mätta och belåtna igen. Svårare än så behöver det inte vara. Glada barn ännu gladare mamma.

image15

Badkruka.

Poolen är uppe och invigd för säsongen, men inte av mig nej jag är en riktig badkruka. Vem är inte det med 18 grader i vattnet förresten. Lägg till 10 grader så badar även jag. Våra två pojkar badar mer än gärna. Efter några dagars tjat om bad så blev de överlyckliga över ett löfte om ett dopp och slängde av sig kläderna så fort vi kom hem från dagens arbete. Efter en stunds badande så var de nöjda det var nog lite kallt även för våra modiga pojkar men det skulle de förstås aldrig erkänna *fniss*. Idag regnar det såklart och det är inte speciellt varmt heller så det lär dröja innan jag kommer att bada känns det som.

image14


Boktips för lata dagar.

Jag läser nästan aldrig böcker utan det blir mest inrednings tidningar. Anledningen till att jag nästan aldrig läser böcker är att jag blir så uttråkad innan jag hinner till kapitel 2 eller så blir jag så trött att jag somnar. Trots alla hinder så har jag läst några bra och roliga böcker. Här kommer tips på två  underhållande böcker med samma författare. Hon skriver så roligt att jag inte kunde lägga ifrån mig boken utan var tvungen att läsa ut den direkt.
Jag menar förstås Martina Haag och hennes två tokiga böcker:
Hemma hos Martina
Martina-koden
Visst har de funnits ute i handeln länge och har ni inte redan läst dem så gör det. Hon bjuder verkligen på sig själv och ni kommer garanterad att få ett gott skratt.
Har ni något bra boktips så dela gärna med er. 

 
image11

Möss.

Jag tycker det är roligt att duka och göra det fint när vi ska ha fest, men även till vardags vill jag ha det fint vid middagsbordet. Man äter ju med ögonen också sägs det och det stämmer säkert. Man behöver inte ta fram finservicen (jag äger ingen heller) utan det räcker med ganska små ansträngningar för att det ska bli  fint och lite roligare. Jag tycker att möss är äckliga men nu fick jag ändå för mig att göra möss av rädisor och gräslök som jag la på buffebordet, ja nu är det inte så att jag tycker att möss är goda att äta även om den här sorten är helt ok. De blev rätt söta i alla fall.  

image10

Det blev en våt midsommar.

Det blev inte så varmt och skönt som vi hade hoppats på. Det regnade hela dagen, men på kvällen så sprack det upp och blev riktigt skönt. Vi satt ute ganska länge, med något starkt eller varmt i glaset/muggen och en filt i knät så gick det riktigt bra. Pojkarna spelade fotboll på den genomsura och hala gräsmattan och vi var glad att inga ben var brutna när matchen var slut. Själv så gick jag runt  och tittade på mina blommor (oj nu lät jag nästan som tjuren Ferdinand)  och tog några kort.
Vi (jag menar min sambo, jag pekar bara var han ska lägga dem) håller på att lägga plattor i vår trädgård. Gångar ska formas och små sittplatser ska planeras så vi gräver och plockar sten ( vårt hus ligger nog på en stenåker ) för fullt. Förra året hade vi vår pool ståendes i gräset men det var ingen bra ide därför ska vi även lägga plattor till den. Vårt mål är att få upp poolen innan sommaren är slut hahaha. Här kommer några bilder från vår trädgård för att ni inte ska behöva se vårt trädgårdskaos så blir det bara på blommorna.

image6

image9

Älskade jordgubbe

image12

Imorgon är det midsommarafton och då har vi som tradition att åka iväg till vår lokala jordgubbsodlare för att plocka dessa härliga röda bär. Vi åker iväg ganska tidigt för att få tag på de finaste och godaste jordgubbarna. Det är alltid mycket folk och ganska varmt där på plantagen. En och annan jordgubbe slinker ner (man måste ju prova att de är mumsiga). När vi åker hem så har våra pojkar alltid härligt röda munnar och kläderna ska vi inte ens prata om, det går åt en hel del fläckborttagningsmedel här hemma kan jag berätta.
Väl hemma så rensar jag jordgubbarna (de andra har alltid något viktigare för sig !! ) och när det är färdigt så brukar jag göra bål. 
Till bålen har jag 1 flaska vitt vin, 1,5 l sprite, pressad citron och sen dekorerar jag med skivad citron, jordgubbar och citronmeliss. För den som vill ha en starkare variant så kan man hälla i en skvätt  eller två med vodka.  
Vi äter jordgubbar med glass och kaffegrädde efter vår sillalunch och det är så smaskigt, senare på kvällen brukar det alltid bli korvgrillning och lite fotboll och kubb. 
Man är glad om man kan röra sig efter allt ätande men vem kan motstå nypotatis, matjesill, gräddfil, prinskorvar, köttbullar och en hel del annat smått och gott. 

Ha en härlig midsommar för det ska jag ha. 
kram /P
       

Uppåtväggarna

När jag städade i mitt kök för ett tag sen och så hittade jag den här sockerkaksformen nedtryckt i en låda med en massa annat bråte i. Visst är den söt men helt oduglig att ha till sockerkaksbak för det bara fastnar och kletar. Om jag inte gillar en sak eller kan ha den till något vettigt så åker den på tippen. Oj Oj Oj vad jag har slängt saker där, om jag skulle sålt allt "skräp" så hade jag varit rik nu. Det ger en friare känsla och man känner sig lite lättare och det kan ju jag behöva .... men nu pratar vi inte mer om det. Eftersom jag ändå gillade den Musse pigg han är ju en stilig karl på sitt vis så fick han pryda köksväggen. Han sitter riktigt bra där tycker jag.


image6

Sommarblommor

image3

På vår trappa står den här krukan med hänglobelior och flitigalisor. Den börjar se lite ledsen
ut. Allt regn har gjort den helt genomvåt. Nä bort med regnet och fram med solen för snart är det 
midsommar och då vill man kunna vara utomhus utan regnkläder och tjocka tröjor.
För hur romantiskt är det att gå ut på ängen i ösregnet för att plocka sju sorters blommor.

Var tog sommaren vägen?

För några dagar sen så var det varm och skönt  och jag skulle nästan kunna slänga mig i ån för att få svalka av mig (poolen har tyvärr inte kommit upp ännu). I fredags var det skolavslutning i kyrkan, barnen var sommarfina men ute spöregnade det. Vi gjorde vårt bästa för att locka fram solen när vi sjöng Idas sommarvisa och några andra härliga sånger men vad hjälpte det för idag är det rena hösten ute. Nu har jag lite dåligt samvete för min dåliga sångröst men jag har svårt att låta bli att sjunga med när det är allsång ja annars också för den delen. Så nu ikväll har vi suttit inne med tända ljus och mysigt och haft det skönt. Imorgon får vi hoppas att det blir varmt och skönt igen så vi kan grilla och pyssla i trädgården.

image5


Mitt första inlägg

♥ Välkommen till min blogg ♥

  Kul att just du är här och hälsar på.


RSS 2.0