Äppel päppel.Jag hittade ett recept på äppelmuffins och det passar bra nu när det snart är dags att skörda höstens godsaker. Jag har inte provat receptet själv men det verkar gott så det är väl bara att slänga ihop en smet och ta sig en tugga. 

 

Svamptider.


Idag åkte jag och mina pojkar till skogen och plockade kantareller. Vädret var inte det bästa men vi hittade några liter brandgula svampar och det är roligt. Jag tycker att det är gott med svamp men det bästa är ändå när man springer runt och letar efter dem. Nu har jag rensat och förvällt dem, sen ska jag lägga dem i frysen så att jag kan ta fram dem vid något senare tillfälle. Har ni något smaskigt recept med kantareller i så får ni gärna dela med er...

Blommor.
Sista färden.


I lördags åkte vår familj ut på havet för att uppfylla min mammas sista önskan - att få sin aska strödd i havet utanför ön i Limhamn. Vädret var inte det bästa, det blåste och det var ganska stora vågor...


Här sitter sambon Magnus med lillebror Oliver i knät och storebror Benjamin och myser en stund i väntan på att alla ska anlända till Malmö sjöscouter.


Oliver med visselpipan i högsta hugg.


Mange hjälper till att kasta loss...


Min pappa i fin Hawaii flytväst. Pappa har jobbat på sjön sen han var liten påg.
 

Här börjat vågorna växa.... Här ser ni Turning Torso. Inte den bästa bilden men det var inte lätta att sitta still...


Så här förväntansfull såg Benjamin ut i början av resan.


En stund senare ser han ut såhär, stackars liten.


När pappa hade sänkt ner urnan i vattnet så la vi i våra blommor och en krans som jag hade gjort ( kransen som är på första bilden i inlägget)


Flaggan som så härligt fladdrade i vinden.
 

Här hjälper Mange till att förtöja båten. Han plumsade i med fötterna.


Här stod jag beredd med kameran ifall Mange skulle ramla i.....men nix han klarade sig. "Kaptenen" på båten och Mange hjälps åt med de sista tamparna.


Båten, ja hon heter Aurora.   Såhär glad är man när man har klarat sig från ett iskallt dopp i vattnet.

RSS 2.0