Lite krimskrams.

image34
Det var rea på Village när jag var där sist, och då kan man ju bara inte komma hem tomhänt. Det var ganska utplockat såklart men jag hittade ändå några fina grejor en vit ram, ett litet hus som jag kan ha som ljuslykta eller som "spargris" det första alternativet tror jag mest på förstås eftersom pengarna har en förmåga att rinna genom mina fingrar och de här apelsinfärgade fjärilarna. De får bo i min överfulla kruka (ja taklökarna skulle verkligen behöva lite större plats) tills jag hittar något bättre ställe att ha de på. 

Shopping.

image32
I måndags åkte jag, min mamma och mina två busiga uttråkade pojkar till IKEA. Vi stannade till på Burlöv center för att de skulle få köpa leksakerna som de hade tjatat om sen några veckor tillbaka. Man kan nog säga att det var mutor på hög nivå (vilken inte hjälpte för de var ändå sjövilda hela dagen tills de stupade i säng). Jag tänkte att de kunde roa sig med sina nya leksaker under tiden som jag spanade in lite nya prylar till hemmet men det blir ju aldrig som man tänkt sig tydligen.

Väl inne på IKEA blev barnen så hungriga att vi var tvugna att besöka restaurangen. Vi beställde som vanligt köttbullar och barnen åt med stor aptit speciellt 7-åringen som fick i sig hela 20 st köttbullar. Hur är det möjligt att trycka i sig så mycket mat i den lilla kroppen? Pojkarna såg att mamma blev glad när de åt så mycket, och passade på att berätta hur de ville att matsedeln skulle se ut den närmsta tiden. Lasagne (den som har katten Gustav på paketen för den smakar godast), pannkakor, pizza, spagetti med köttfärssås (utan lök och krossade tomater för det är så äckligt) och köttbullar igen. Visst är det gott med snabbmat nån gång då och då men en gång i veckan blir nog lite för mycket. Det godaste är ju ändå riktig husmanskost som inte dryper av fett.

Jag fick tag i det mesta som jag hade planerat att köpa men visst är det typiskt IKEA att det alltid är något som är slut. Jag hade tänkt att köpa en ny matservice men den var såklart slut och skulle inte komma in förrän om några veckor. Det ger mig en iof en anledning att snart åka dit igen. Förhoppningsvis utan barn den gången. Med mig hem förrutom mina barn som sprang i från oss några gånger, så blev det lite servetter, glas, gummihandskar som jag nästan aldrig använder -men billiga var de, väggklockor till pågarna och en hel del lampor. Bilder på mina fynd bjuder jag på en annan dag. Idag har vi städat källaren hela dagen så jag känner mig lite vingabröden och ska snart slänga mig på soffan och kolla på tv och äta ostbågar. Ooops hur var det nu med att äta rätt ost är väl nyttigt eller?

Burkar.

Jag skulle verkligen behöva piffa till mitt kök med lite nya och användbara prylar, och då skulle
de här  plåtburkarna passa bra. Snygga,svarta och coola. Burkarna kommer från Country style
och kostar från 229:- Gå gärna in och kolla butiken där finns många godbitar att titta på
eller köpa om man hellre vill det.

image28

Premiärdoppet.

Nu verkar det som sommaren äntligen är på ingång det har varit  soligt och varmt i flera dagar. Så idag så fick även badkrukan dvs jag ge med sig och hoppa i poolen. Vi håller på att lägga plattor och nu gör vi förarbetet så efter allt grävande och rullande av grus så var det hur skönt som helst att hoppa i det kalla vattnet (22 grader är i kallaste laget för mig) men oj vad gott det gjorde i kroppen. Armarna hänger ner till marken efter allt grävande, det knakar i ryggen efter alla fulllastade "rullebörar" som vi har kört kors och tvärs över hela trädgården, huvudet värker av det varma vädret (eller är det kanske för mycket tankeverksamhet som får huvudet att koka), benen är lite darriga av allt spring trots alla krämpor så mår jag toppen för vi har ju semester. 

Nu ska jag ha tre (förhoppningsvis) härliga veckor av ledighet vi ska bara bygga två garderober, måla om vardagsrummet, måla köket och gärna furupanelen när vi ändå är igång, sätta upp alla listor som har legat på köksgolvet i några månader  och retat upp städerskan mig , spackla väva och måla resten av hallen, snickra färdigt terassen och måla den vit, måla vindskivorna på garaget, flytta runt och köpa fler plantor till rabatterna, ta bort några rabatter och så gräs och några andra saker som jag försöker att förtränga. Listan kan göras hur lång som helst  tur att man är husägare så man slipper vara sysslolös!

Nu är det ju inte så att vi bara tycker om att göra skittråkiga saker så visst ska vi slita oss från alla måsten och åka iväg på lite utflykter. Vi tar dagen som den kommer gör det vi känner för, vi brukar åka över till Köpenhamn och strosa runt äta och dricka gott och gå en sväng på Tivoli för det är så mysigt och barnen älskar att åka karuseller. Sen tar vi alltid en runda till Österlen för att bada och äta rökt fisk. Nu får vi bara hoppas att det fina vädret håller i sig...... 


image27

Sommarbild 2007

Idag är det ännu en typisk svensk sommardag. Regn och rusk, det verkar inte bli bättre väder än såhär och alla strandturer och mysiga utflykter är inställda på obestämmd tid. Det har regnat i veckor och marken är minst sagt mättad. Visst har vi fått några varma dagar där man inte har behövt regnkläder och gummistövlar, men de dagarna är ganska lätträknade. Man kan verkligen säga att inspirationen har regnat bort, det är inte längre roligt att fixa och dona inomhus längre. Det är så mycket som vi vill och måste göra utomhus, listan är ganska lång. Gräset växer som vanligt men vem kan och vill springa ut mellan skurarna för att klippa det. Undra när vi ska kunna bada i poolen som vi hade så bråttom att få på plats. Nu är det som att kliva ner i en isvak och vem tycker att det är så himmla kul inte jag i alla fall. Med facit i hand så var det onödigt att vi själva fyllde poolen med vatten för det har himmlen gjort till oss helt gratis flera gånger om. Ja det var nog onödigt arbete att sätta upp poolen överhuvudtaget detta året eftersom vi inte verkar få någon användning av den. Om vi nu skulle få riktigt varmt och skönt väder skulle vi då ha samma lust att slänga oss i poolen, eller har vi fått nog av alla ofrivilliga duschar som vi har blivit utsatta för denna "sommaren"........

image26

Om jag hade haft för mycket pengar...........

Vi har två bilar en som är relativt ny, sen har vi en risig gammal golf som går ganska bra ändå trots sin ålder ( bara för att jag nu har skrivit att våra bilar är ok kommer de säkert att krångla nu). När jag hade fått körkort så ville jag så gärna ha en pippigul gammal Bubbla men jag hittade ingen. Nu har jag gått och blivit helt såld på Mini cooper och har bestämt att den dag jag blir rik så ska jag köpa mig en röd Minicooper med vita sträck. Risken är nog inte speciellt stor att jag blir rik så jag får väl nöja mig med min risiga golf. Alla som har sett The Italian job förstår säkert varför en sån skulle vara mycket bättre än den risiga golfen. Tänk när jag ska ut och shoppa så lätt jag kan slänga mig in i parkeringsrutorna med en sån pärla. Men jag får nog fortsätta att drömma vidare och hosta fram på vägarna ett tag till. Men om det är någon som har en bil över och vill skänka den till mig och om den inte är röd så går det bra ändå man kan ju inte vara kräsen. Jag är inte snål så jag kan lämna min gamla golf i utbyte och nej ni behöver inte betala något mellanskillnad.

image25

Bilden är lånad av Smartson

Badrummet.

Takfönstret ger väldigt bra och fint ljus men inte när man ska fota därinne förstås. Bilderna håller inte toppkvalite men jag bjuder på några kort ändå.
Badrummet är det rum som jag är mest nöjd med i vårt hus. Med de vita väggarna och svart klinkers så känns det lite tidlös och förhoppningsvis så kommer vi inte att tröttna på det i första taget. Badrumsinredningen är köpt på  Kvik och knopparna hittade vi  på Ikea . Vi köpte så många skåp som vi kunde trycka in i vårt lilla badrum så det skulle rymma alla nödvändiga och onödiga saker. Spegeln som för en gång skull inte är full med tandkrämsrester och handavtryck är  köpt i samma affär som skåpen. De cerisa handdukarna fyndade vi på Hemtex nu i veckan, och trots att skåpet nästan är sprängfulla redan så kunde jag inte låta bli att köpa dem för det var ju så billigt och vi sparade sååå mycket pengar när vi handlade dem........*fniss*

image25
 
                                                                                                     image27

image28

                                         image29

image30

RSS 2.0