Julpynt.

image69
Till jul så brukar jag dekorera ganska blygsamt men i år tänkte jag ta ut svängarna lite. Vad tror ni om några sådana här. Jag gissar på att de är 1-2 meter höga. Jag kan tänka mig en i var hörna i trädgården, några runt ingången och ett par vid garageuppfarten möjligtvis några renar på taket tillsammans med en stor tomte som är på väg ner i skorstenen. Eller ska jag gå ett steg längre och göra såhär? En månad med den här typen av dekorationer så tror jag inte att sambon är lika glad som killen i elreklamen iallafall. Nej det blir nog till att nöja sig men den vanliga ljuslyktan och en liten gran på trappen.


Utmanad.


Jag har blivit utmanad av Marie.

Här är reglerna:

1. Länka till den som utmanar dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

Mina 7 sanningar.

1. Jag småäter nästan alltid.
2. Jag är mörkrädd.
3. Jag är kvällstrött och somnar oftast alltid på soffan.
4. Choklad är det bästa som finns och jag skulle kunna äta det varje dag.
5. Vit är min favorit färg.
6. Jag älskar att promenera och kan gå hur långt som helst.
7. Jag gillar att pyssla med blommor.

Jag utmanar:

1. Malin
2. Virras hus.
3. Livinglikelinda
4. Inredningsgalen.
5. Tokigafamiljen.
6. Journalen.
7. Syster Ruffa ( jag kan fortfarande inte komma in på din sida)

Fredag !

image67

                

                                                               Yves Larock med Rises up.

Bloggfynd.

image64
Igår så råkade jag hamna på den här bloggen. Jag har aldrig sett en så välgjord blogg förrut. Idag gjorde jag en mer noggran koll och då visar det sig att hon har gjort en mall på hur man "hottar" upp sin blogg. Perfect för mig som inte kan så mycket om sånt. Kommer ni ihåg det här inlägget som jag gjorde för ett tag sen, då vet ni vad jag pratar om.

Mat tips.

image62
Idag ska jag göra kalops mums det är bland det godaste jag vet. Jag ska strax börja med grytan så den kan stå och puttra tills ikväll. Det bästa är nog att göra grytan dan innan man ska äta den då blir den lite extra mustig, men så länge kan jag inte vänta. Har ni några bra recept på goda grytor så tar jag tacksamt emot dem. När jag lagar mat så går jag sällan efter recept utan jag tar vad jag har, men receptböcker är ju bra på det viset att man får tips på vad man kan ha i sin mat sen hur många matskedar och teskedar är inte lika viktigt tycker jag det är en smaksak.   

Det där med att hitta på middagar är inte det lättaste. Jag har ingen lust att laga middag i flera timmar med 100 olika ingredienser i. Ibland så dyker jag ner i frysdisken för att hitta något som går snabbt och som sköter sig själva lasagne, fiskgratäng, köttbullar eller något annat som tyvärr inte är så hälsosamt. Med bättre planering så ska jag undvika såna "fällor".

Jag ska börja med att göra matsedel och sen ska jag bli bättre på att veckohandla. Som det är nu så handlar jag varje dag och det är tråkigt och det blir nog dyrare också för den delen. 

Inom kort  så ska jag för min egen del ha gjort en "matbank" som jag kan gå in och kolla i om jag saknar inspiration till middagar. Där ska inte vara recept utan bara tips på sammansatta middagar som tex - Kalops med potatis och inlagd gurka. Finns det någon som har gjort en sån lista som man skulle kunna få tjuvkika i lite och få lite tips?

I eftermiddag ska vi ut på en långpromenad i det fina vädret. Jag kan inte se mig mätt på alla de härliga färgerna som det bjuds på nu. Sen har jag lovat att vi ska baka muffins det skulle tydligen vara morötter i för det hade de i muffinsen på dagis.

Dagens roligaste.

image61

Jag vet inte hur många kilo clementiner vi är uppe i nu men många är det. Vi handlar nya varje dag och lika snabbt äter vi upp dem. Barnen älskar dem. Kan man överdosera clementiner? Jag har hört något om att blodet kan bli för tunnt om man äter för många, men det är nog bara skrock eller?

Jag har två pojkar på 4 och 7 år. I går var vi i affären för att göra vårt dagliga inköp av just clementiner. Medans storebror är och hämtar mjölk står jag och minstingen och plockar i frukt i påsen då han plötsligt säger "O vad fina pungkulor" högt och tydligt. Visst har jag hört mina barn säga ett och annat knasigt ord men den här kom helt utan förvarning, eftersom jag hade problem att hålla tillbaka mitt skratt så sa jag ingenting. Oftast är ju det det bästa att inte kommentera alla tokiga ord som ploppar ut ur deras munnar. När vi hade fyllt vår fruktpåse sa lillebror ännu en gång det nya ordet "En hel påse med pungkulor va gott" i samma höga ton som innan och då vände sig en äldre dam och tittade lite surt på oss. Jag log tillbaka till damen och låtsades som om inget hade hänt eller sagts. När vi väl var hemma igen och satt och fikade så kom "ordet" upp igen. Storbror som inte hade hört lillebrors nya ord innan var inte sen med att visa var de där kulorna satt. Som tur är så har vi kvar några clementiner sen igår så idag slipper vi gå till affären och skämmas....

På trappan.

image60
Ni som brukar hälsa på här i min blogg har säkert förstått att jag gillar blommor. Speciellt utomhus är det roligt att fixa iordning. Olika blomsterarrangemang i krukor och baljor står lite här och där hemma hos oss. Man tar vad man haver och gör något fint av det. Till min murgröna har jag tex tagit några svarta gardinstänger för att hålla upp rankorna. Uppe på toppen har jag dekorerat med en boll. 
Har du några roliga planteringstips? Hur ser din trappa/entre ut?  

Stora verandan.

image59
Såhär ser vår veranda ut. Ljus och blommor lite varstans. Jag vill inte ha ett uterum men två sidor med skjutbara glas och en helt öppen hade varit toppen då skulle vi kunna sitta ute lite längre in på hösten.

En vardag i mitt kök.

image58
Här är lite bilder från mitt kök. Bilderna håller inte bästa kvalite men var glada för det ni slipper se alla dammråttor som yr omkring och rutorna är så skitiga att man knappt kan se ut genom dem. Jag vägrar att putsa fönsterna tills plattorna nedanför köksfönstret är lagda och vi har soppat grus över dem. Som tur är så börjar vi se slutet nu vad det gäller plattläggningar på vår tomt.

Jag håller på för fullt att övertala sambon att vi ska måla träpanelen vit, jag är så trött på furu det blir bara gulare och fulare för varje år. Visst hade det lyft hela köket med vit panel, tillsammans med tegelväggen hade det blivit ursnyggt. Jag uppmanar alla att skriva några rader om hur fint det är med vit panel så kanske jag får som jag vill till slut. Det brukar jag iorförsig det tar bara lite olika lång tid innan min vilja går igenom.
 
Jag funderar även på om jag ska ha gardiner i köket eller inte, som det är nu så har vi varken gardiner i köket eller i vardagsrummet. Skönt och luftigt på ett sätt men så kommer hösten och då är det lite mysigt att boa in sig med textilier. Sen har jag så svårt att bestämma mig för vilket tyg jag ska välja det finns så många fina.

Jag vill förresten ha en ny taklampa över köksbordet. Är här någon som har bra förslag på någon lämplig kandidat?  

Boktips.

image62
Idag fick jag den här boken i brevlådan Privat av Carolina Gynning och Alex Schulman. Nyfiken som jag är så började jag att läsa den direkt. Den är inte tjockare än att man kan läsa ut den på en middagsrast. Jag gillar Carolina Gynning hon verkar vara en glad och trevlig tjej som bjuder på sig själv. Hon har nog inte haft det så lätt och kanske, ja förmodligen så har hon inte alltid tagit rätt beslut, vem har det förresten? Tillsammans med Alex Schulman har hon gjort den här boken som består av deras mejl till varandra. Jag gillar inte Schulman men kunde ändå inte låta bli att läsa hans blogg som han för övrigt har lagt ner nu, vissa grejor kan man inte låta bli att läsa trots att det är rena skräpet. Det är inte varje dag som man får möjlighet att läsa någon annans mejl eller dagbok och här får man chansen att snoka lite i någon annans liv, lite spännande på något konstigt sätt.

Gottegris.

image61

Ja, ni ser vad vi ska äta idag, imorgon kanske på söndag får se hur länge det räcker. Vi är riktiga gottegrisar i vår familj. Det är bäst att vi äter upp det fort, annars möglar det kanske.........

Ps Är det bara jag som tycker att det tar en hel evighet att infoga bilder? Ds


Staket.

Vad tycker ni om vårt staket? Fint va, man kan nog säga att det är åt det antika hållet. Vi flyttade in i huset  -98 och vi har inte oljat in det en endaste gång, för redan då var det i dåligt skick och inte lönt att lägga ner tid eller pengar på. Nu är det inte så att vi är speciellt lata och struntar i allt, utan vi har både renoverat och byggt till huset sen har det även "växt" upp ett garage så vi har inte varit sysslolösa precis. Hade jag vetat hur mycket arbete och tid som vi skulle behöva lägga ner så är jag tveksam till om jag skulle gått med på husbygget alls. Men ångra sig, nej det är väl inte lönt vi har ju fått ett stort och fint hus.
Det mest börjar komma på plats men så är det ju det här staketet, vad ska vi ha istället det är fortfarande ett frågetecken. Vi bor på en hörna och har MÅNGA metrar som vi ska rama in. Något som sköter sig själv och är underhållsfritt hade varit det bästa men finns det? Nej troligtvis inte men ett tryckimpregnerat plank / staket skulle nog funka. Det ska passa ihop med vårt hus som är ljusgrått med svart tak, runt verandan har vi vit målat trä och det tycker jag är vädigt fint men jag har nog ingen lust att hålla på att måla ett långt staket var eller varannat år. Usch va tråkigt. Vi har häck på de andra två sidorna så det räcker, dessutom så tar det så lång tid innan den blir hög. Vad har ni runt er tomt häck eller staket eller något annat? Har ni något bra tips på ett fint staket som skulle passa hemma hos oss så hade jag varit tacksam. Fantasin börjar ta slut.........

image58


Pumpa till det.

image57

Om exakt en månad är det Halloween eller rättare sagt Alla helgon dag. Vi brukar inte göra så mycket men pynta med lite lyktor och några figurer gör vi. Oftast har vi en urgröpt pumpa med ljus i, det blir så effektfullt och barnen tycker att det är roligt med ett litet pumpamonster på trappan. I år var jag ute i god tid med pyntet för i affären sprang vi på de här fina lyktorna, för ett par  tjugor fick de följa med hem. Det blir så härligt sken av de här orangea tonerna.

Mums.

image56

Det är alltid gott att ha någon typ av halstablett tillhands speciellt i dessa förkylningstider. Idag sprang jag på ännu en läkerolsort. Det är hårda tabletter med en rinnande fyllning i väldigt goda får jag säga. Violälskare som jag är så köpte jag en ask och jag vet att jag kommer att få ha den ifred för de andra de tycker inte att viol är gott, inte lakrits heller för den delen.   

Bloggproffs sökes.

image55
Det är nog likabra att jag erkänner. Jag heter Pia och jag är dataokunnig. Det hela började en dag i juni jag var hemma och hade lite småtråkigt och som vanligt kollade jag runt på mina favortibloggar. Jag hade länge kännt mig som en "fönstertittare" eftersom jag inte hade någon egen blogg att visa upp och ändå tjuvkikade jag hela tiden på alla andras. Ibland slängde jag in en kommentar för att visa att jag hade varit där och såklart för att berätta hur fina och trevliga bloggar jag tyckte de hade. Nu hade jag hållt på så i flera månader och nu var det dags att ge något tillbaka tänkte jag.
Jag hade nämnt för min "datahacker" till kusin att jag kanske skulle börja blogga, hon sa att blogg.se skulle vara ett bra och lätt ställe att ha en blogg på. Godtrogen som man är så trodde jag henne. Malin som du lurade mig? Ja det var nu problemen började, när jag väl hade bestämmt mig för vilket namn jag skulle döpa min blogg till så gick jag in och registrerade mig. Sen var det dags att bestämma sig för en mall, jag valde den retroröda mycket för jag gillar hur den är uppbyggd. Jättefin, men det är ju den som tinaminastina har så den kunde jag ju inte behålla jag kopierar gärna hennes hem men bloggen ja det är hennes.
Det var nu jag skulle göra min blogg lite mer personlig på något sätt förstod jag att det var i stilmallen som jag skulle in och rota. Jag har nog aldrig tänkt så mycket som jag gjorde då. Jag var okontaktbar för min omvärld där jag satt och klurade. Tillslut med vänners hjälp så fick jag bort ramen iallafall, det känndes som jag var på rätt väg. Efterhand så blev suget större och större att göra något mer, det var nu de riktigt stora problemen började en ny header ville jag ha och en trevlig bakgrund. Jag hade börjat förstå lite hur man skulle tyda stilmallen men när det kom till mina två utmaningar så gick det inte längre. Jag hade redan trakasserat Emma och några till med mina dumma frågor. De var snälla och försökte hjälpa mig. De skrev ner hur jag skulle göra men ändå blev det pannkaka av allt. Jag slutade försöka och tog en timeout. Men nu har jag bestämmt mig för att försöka på nytt. I photoshop har jag gjort en bild till headern sen har jag provat att ladda upp bilden för att få en url adress men sen då var klistrar jag in den? HJÄLP snipp snapp slut när ska det här eländet ta slut.

Vill ha.

image53

Jag gillar både the och kaffe och dricker det flera gånger om dan. Visst blir det godare om man gör det ur snygga muggar. Jag har länge kollat in Filippa K muggar men har inte kunnat bestämma mig för vilket mönster jag helst vill ha. Men skulle jag slå till nu så hade det blivit ett av de här två mönstrena. Blomma eller Diamond.

image54

Jag har ganska många Kivi lyktor men inga frostade så det står högt på önskelistan. När jag ska duka till fest använder jag ibland några av dem som vas, jag lägger en blomma eller en rosenknopp i och ställer några ljuslyktor runtom det blir mysigt. 

RSS 2.0