Make a change.


Var man än har varit idag så har det spelats Jackson låtar, och jag blev åter påmind om hur bra de är. Jag gillar speciellt texten till "Man in the mirror" jag ska jag nog ta och rama in den och sätta upp på väggen. Hur konstig han än må vara så visste han hur man gjorde musik.

Nu är det helg igen och jag kan inte påstå att vi har piggnat till sen förra helgen riktig än...vi är fortfarande trötta och slitna. Ute är det varmt men stormigt och vi kan inte ha fönstrena öppna. Här inne är det milt sagt skitvarmt.

Jag har hittat en ny favoritlåt och sambon är väldigt förvånad över valet av låt. Killen med det "bräkande" ljudet får symbolisera mitt humör just nu...

Ha en trevlig helg ♥

 
 

Minisemester.


Så härligt väder vi har haft idag. Funderade några gånger på om jag skulle sola lite men fick annat för mig istället. Lika bra kanske. Jag står ändå inte ut någon längre stund så att färgen hinner "sätta" sig. Jag kommer nog att förbli en blekfis även denna sommaren.

Pågarna passade på att bada idag, 21 grader varmt, men för kallt för mig...för jag är en badkruka. Vi grillade idag mmm så gott. När vi är iväg så här några dagar blir jag så trött på utemat. Jag vill inte äta hamburgare och pommes på ett tag känner jag. Men det skulle vara för de fina Coca cola glasen på Mc Donald i så fall. Vi har lime, svart och gröna glas och skulle vilja ha de andra färgerna med. Två av varje färg behöver vi annars bråkar småkillarna om vem som ska ha vilket glas...suck. Dagens ilandsproblem.... 

Idag har jag tvättat, jösses vad med tvätt man hinner få på tre dygn. Vi bodde på vandrarhem när vi var i Göteborg så vi hade med oss lakan och handdukar och alldeles för mycket kläder. Tur att det var varmt idag så jag kunde hänga ut tvätten. Torkvindan blev så full att den höll på att vika sig.

Vi har haft en skön minisemester, och vi hann med en hel del roligheter. Benjamin ville så gärna gå på Universeum och Oliver ville gå på Liseberg, snäll mamma som jag är så fick det bli båda ställena. Gubbarna fick äntligen komma iväg på AC/DC konserten, och den var lika bra som de hade hoppats på.

När vi åkte hem så tog vi vägen inom Ullared. Jag handlade inget speciellt men kom ändå ut med fyra stora påsar... När vi kom hem var vi alla trötta och nöjda. Det var väldigt skönt att få sova i sin egen säng igen...och nu känner jag att det är dags att gå och lägga sig, de andra ligger och sover sen någon timme tillbaka. Tjingeling.  
 
OBS Jag har inte hunnit kolla igenom bilderna från helgen än så det får jag visa lite senare. En bild på några blommor får duga sålänge.  

Midsommar.


Jag önskar er alla en trevlig midsommarhelg, med mycket god mat och dans kring stången... Imorgon åker vi till Göteborg och på söndag är det dags för gubbarna att kolla på den efterlängtade AC/DC konserten så vi passar på att fira midsommar i stan när vi ändå är där. Vi brukar alltid vara hemma på midsommarafton så det ska bli kul att göra något annat detta året. Vi tar med oss lite sill och potatis för det vill vi ju inte missa. Vad ska ni hitta på i helgen?

Full rulle.


Efter kvällsmaten igår cyklade sambon bort till affären och köpte en ny häckasax. Nu är häcken klippt och alla blad och grenar är ihopsamlade, det blev 10 säckar...det är alltid lika skönt när man kan bocka av en sak från "Att göra listan". När jag har hämtat hem bilen från macken idag ska jag åka iväg med säckarna till tippen. 

Dagens att göra lista är lång. Jag ska tvätta, handla midsommar mat, damma av resväskan och börja packa inför midsommarhelgen, stryka lite kläder, hänga upp nya gardiner och förbereda middagen tills imorgon.  Jag har även lovat att passa lilla Svante 1år och han kommer nog också sätta mig i arbete...Det verkar som det blir fint väder idag så vi kan nog vara ute och springa på gräset och kanske äta lite glass... mutor är ju alltid bra... Det är ju inte hela världen om jag inte hinner med alla sakerna som jag har tänkt. Ha en bra dag för det har jag tänkt att ha.

Skit också...


Det var ju fan vad allt ska strula hela tiden. Det började förra veckan (eller kanske inte förresten oturen har nog alltid förföljt mig när jag tänker efter) jag skulle klippa häcken efter ca 8-10 meter så lägger häckasaxen av. Klippningen blir inställd och häcken ser för jävlig ut. Samma dag går jag ner i källaren och upptäcker att vi har fått stopp i avloppet igen och det stinker bajs i hela källaren. Jag morrar lite för mig själv och går upp igen. Sambon är snäll och fixar till avloppet när han kommer hem.  

Idag när jag var på väg hem från jobbet hörs ett konstigt ljud och jag kollar i backspegeln om jag tappade något, men nej där låg inget avgassystem på vägen. Jag kör vidare och ljudet blir konstigare och konstigare, jag kör in till sidan och kollar under och runt bilen vad det kan vara som låter, men jag såg inget konstigt. Efter 5-10 minuter börjar hela bilen att skaka och jag kör in till sidan igen och ser att jag har fått punktering... Jag har aldrig bytat däck på bilen förrut och blir lite orolig för hur detta ska gå. Jag vet väl ungefär hur man ska göra när man byter däck men jag skulle inte lita på att det skulle bli riktigt bra. Lite tur hade jag ändå för jag hade stannat precis utanför en asfaltsfabrik, jag kopplar på min oemotståndliga charm och går och frågar killarna om de hade lust att hjälpa mig att byta däck på bilen och det hade det som tur var. Om jag inte lider av minnesförlust imorgon så ska jag köra inom med lite fikabröd till dem som tack för hjälpen.

Så här skulle min önskelista kunna se ut....

El eller bensindriven häcksax med tillhörande hunk som kan klippa häcken till oss. 
Några däckstolar så jag kan sitta och kolla på hunken under tiden som han klipper häcken.
"Tarmsköljning" till huset...
4 snabba däck till golfen. 
En svart Tivoli Audio Pal. 
En Ipod nano i någon cool färg. 
En resa till Karibien det spelar ingen roll vilken ö det blir. 
En laptop gärna en vit men svart går också bra. 
Kakel, klinkers, skåp mm till tvättstugan. 
Nytt staket med tillhörande hunk som kan bygga det. 
En platt tv och ny tv bänk.
Tegel till skorstenen där uppe.
Några pallar sten till framsidan av huset.
Röda lacktofflor från Inga from Sweden. 
Nytt objektiv till kameran.  
Snabb växande klätterväxter till "poolväggen".
Mat till ett helt år som levereras vid dörren, tänk hur mycket tid man hade sparat på det. 
Biobiljetter med tillhörande barnvakt, vilken lyx... det var längesen. 

Oj vilken lång lista det blev...



  

 

Skolavslutning.


Idag är det skolavslutning för min stora pojke och då hade det varit skönt om det inte regnade...Han fick gele i håret och ett paraply i handen innan vi åkte iväg till skolan. Vi bor inte långt ifrån skolan, men vi tog ändå bilen dit.
 
Himlen har öppnat sig helt idag, och det fullkomligt öser ner. Skolan har som tradition att vandra ner till kyrkan för att inviga sommarlovet. En somrig dag är det mysigt att se alla barnen komma vandrande in i kyrkan men en sån här dag är det bara synd om de små liven. 

Jag kommer ihåg den där speciella känslan man hade när det vankades sommalov det liksom kittlade i magen och vädret det spelade inte så stor roll när jag tänker efter. Så detta kommer nog vara en toppen dag för lilla B ändå.... 

Om vi inte "hörs" mer innan helgen så får jag önska er alla en trevlig helg. Hoppas att ni har mer sol än vi har.

Fynd.


Igår när jag "smurfade" runt så hittade jag den här sidan. Kul sida och GRATIS !!!  

Mmmmm.

Gissa vad jag är sugen på?


Lösen?


Gulblå dag.


Idag är det sveriges nationaldag, det firar vi med svenska jordgubbar. Hur firar du?


Vampyr unge.


Oliver har tappat två tänder och ser ut som en liten vampyrunge. Men han är söt ändå...haha

Gottegrisar.


Nu ska vi kolla på film och gotta oss. Vi såg första filmen i helgen och småkillarna skrattade så gott åt den. Det är klart att de ska få vara uppe lite längre idag och kolla på den andra filmen, vi har inte lust att  vänta ända tills helgen. Sommarlovet är snart här och i skolan har de redan dragit ner på takten. Tjingeling. 

?


Borde det inte vara förbjudet att tvinga ungdomarna att sitta längst de stora vägarna och sälja jordgubbar? Många kör som galningar och flyger fram på vägarna som en oljad blixt. Det är ju lika med livsfara att sitta där? Jag undrar om de får risktillägg? Fast det är kanske bara ett sätt för staten att försöka minska arbetslösheten på...

Helgen som gick.


I lördags var vi bjudna på 8-års kalas. Vädret var kanon och jag sprang som vanligt runt med kameran.

Visst är tårtan fin men jag tycker nog att nyckelpigan ser lite bakis ut... 

Lillebrors tand är lös och han håller på att "tunga" på den hela tiden. Igår kväll tappade han äntligen sin tand. Nu på morgonen hade tandfeen varit där med en guldtia.
 
Storebror är fullt upptagen med att spela bandy. 

...och så en söt mugg.  


I söndags morse fick jag frukost på sängen och de här två söta korten. Benjamin har gjort dem i skolan men de var även från lillebror som inte hade hunnit göra några själv. Storebror han är så omtänksam...hihi.


Igår cyklade vi en lång runda hela familjen, den blev lite längre än en mil. Ut på landet bland kossor och får sen vidare ner till sjön. En härlig dag. När vi kom hem grillade vi och sen fick killarna bada i poolen.

RSS 2.0