Valborg.


Vi har typiskt valborgs väder här, det regnar och är lite småkallt. Först var det tänkt att vi skulle grilla men jag ändrade mig och gjorde vid fläskfilen i ugnen istället. Imorgon gör vi ett nytt grillförsök. 



Idag blir det blir en repris av förra veckans fredagsmat, jag  har tröttnat på tacos men gillar plockmat så den här varianten blev också uppskattad av mina små kräsna barn. De röda bären uppe i hörnet blev extra populära... 
Vad ska ni äta för gott idag?

Önskar er alla en trevlig fredagskväll.  

Tävling


Jag tävlar om en canvastavla i valfri storlek (upp till 150 x 100 cm värde ca 2200 kr) hos [En Bulle Ur Ugnen].


Sol.



Vilket toppenväder vi har haft idag, solen tar bra och jag är röd som en tomat i ansiktet. Gräset har blivit klippt för första gången, och jag känner att jag skulle vilja pynta altanen med blommor men vet inte om det är för tidigt. 
Vi har mycket nyckelpigor i trädgården och jag fotade de små illsöta varelserna idag. Jag önskar att jag hade ett bättre objektiv till kameran så jag kunde ta lite bättre bilder.  

Dagens favoritord är LADYBUG.


 

Två favoriter.


Jag är så glad att jag har de här små älsklingarna. Nu kan jag dansa och sjunga när jag lagar mat...Jabadabado.

Nöttoppar.


Idag bakade jag nöttoppar, det blev efter Lailas (A pice of cake) recept. Mina kakor blev mycket plattare än hennes och en aning ljusare också fast jag hade dem inne i ugnen ett par minuter längre än receptet. Goda blev de iaf och snart har jag nog smaskat i mig allihop... Jag kladdar ner receptet här även om de flesta redan har hennes kakbok.


Grrr.


Nu har jag suttit jättelänge med det här inlägget skrivit och raderat omvartannat nöjd blir jag aldrig... Koncentrationen är inte den bästa idag inte vädret heller för den delen det är kallt blåsigt och nu har det börjat att regna också. Trist för sambon som är bortbjuden på fotboll ikväll, hoppas att det inte regnar i Helsingborg... 

Bloggfix och bråkiga pojkar är inte alltid en bra kombination. För det ena problemet finns den här bloggen att ta hjälp av och för det andra problemet finns det nog inget bot...suck.

Idag köpte jag hasselnötter för att kunna baka nötkakor det är så gott. Jag har aldrig bakat sånna och när jag kom hem så kom jag på att jag inte har någon maskin som kan hacka nötter. Undra om man kan köra nötterna i blendern ?! Går blendern sönder så kan jag alltid köpa en ny kitchenaid röd? vit? svart?...jo nu har jag bestämt mig jag kör nötterna i blendern...mohaha

Nu måste jag gå ner och laga mat, vargungarna håller på att svälta ihjäl...    

 

Hopp hopp hopp...


Lördag morgon kl 8.15

Fredag.


Vi har köpt en studsmatta och killarna är ute och monterar ihop den nu. Jag håller på och fixar med maten och idag blir det grillad entrecote med rostad potatis, sallad och beasås och det här jättegoda vinet. 
 
Ha en trevlig helg alla glada ♥

♥GRATTIS♥


Hipp hipp hurra det är Benjamins 10 års födelsedag.  

Tekakor.



Fredag.



 

Pappersarbete.


Idag har jag hållt på med pappersarbete, satt in i pärmar, fyllt i olika blanketter och slängt de som vi inte behöver längre...JAG ÄLSKAR ATT SLÄNGA ONÖDIGA PAPPER OCH ANDRA ONÖDIGA SAKER...Jag älskar det så mycket att jag alltid får skulden när det saknas ett papper eller någon sak. Ibland är jag skyldig men INTE alltid bara så ni vet.

Ja, det här inlägget gav nog inte er så mycket men jag kan kolla tillbaka och konstatera att jag tog tag i pappershögarna fortare än vanligt dvs innan skrivbordet blev översvämmat. 

Dagens tips RENSA UPP I RÖRAN 


Tråksöndag.

En sån tråkig dag. Känner mig rastlös och uttråkad samtidigt som jag inte orkar ta mig för något. Det beror säkert på det tråkiga vädret det regnar och är lite småruggigt ute. Var precis borta i affären och köpte mig en stor påse chips som vi ska tröstäta senare...Jag håller på att laga mat det blir korv med pommesfrites, ingen "kulinarisk" upplevelse precis men det får duga idag. Vi åt kalkon igår och bättre än så kan det knappast bli så idag kör vi näringsfattig snabbmat...

Jag läser många bloggar här är några kändisbloggar som jag gärna läser...

Martin Melin 

Deckarmamman

Hannah Graaf

En pappas dagbok

Pernilla Wahlgren

Laila Bagge
 

Länkningen verkar inte funka som den ska. Den funkar inne i min bloggmall men inte när inlägget är publicerat...knasigt... 


Chokladbiscotti.


Idag har jag bakat både scones och chokladbiscotti. Till biscottin använde jag det här receptet men bytade ut saffran mot kakao istället och blandade i både hasselnötter och mandel. Nästa gång ska jag prova att slänga i lite pistagenötter också.

Vill ni ha mat och bak inspiration kan ni besöka Birgittas nya blogg. 


 


 

Glad påsk.


Jag ska snart åka iväg till blåkulla men ville passa på att önska er alla en mysig påskhelg först.
Vi har inget planerat och tar dagarna som de kommer för det gillar vi bäst. Påskhelgen är min favorit högtid...lite festlig men man kan göra som man vill ändå.

Har funderat lite fram och tillbaka om jag ska försöka få med familjen ner till österlen och gå på konstrundan och jag har kommit fram till att bara det skulle vara en konst i sig...

Glad Påsk.

RSS 2.0