Gott och nyttigt.

image50
Så här full vill jag alltid att min fruktskål ska vara, men under sommaren så har vi mest haft den till choklad och godis. Suck, men är det konstigt att man har tröstätit  vi har ju legat i tv soffan mer än i solstolen ju.

Mera mys.

Idag "sprang" jag på en trevlig nätbutik som säljer saker till trädgården jag hittade flera grejor som jag skulle vilja ha bl a några ljuslyktor att ha inomhus. Jag är inte så glad i prydnadssaker men ljusstakar, lyktor och fat kan jag inte få för mycket av och trädkorgen hade varit fin att ha under äppleträdet.
 
image49


Höstmys.

                                                    image48

Nu är det dags att tända lite ljus, plocka fram lite goa filtar, fluffa till kuddarna, värma en kopp te, krypa upp i soffan och ha det riktig gott för nu har hösten kommit. De här fina lyktorna skulle gärna få pryda mitt hem, i den här butiken hittar du dem. 

Soffbord.

image47
 Efter ett hårt liv och miljontals hack och repor är det dags för vårt soffbord att gå i pension. Tror ni att detta vita bordet skulle kunna passa till vår svarta ungkarlssoffa? Bordet kommer från Ilva och kostar ca 2000:- 

Köket.

image46
Nästan hela vårt hem har vi köpt på IKEA och köket är inget undantag. Luckorna heter Ädel och är av björk, bänkskivan är av massiv bok. Det vita kaklet är från Höganäs och köpt på Granngården och klinkersen köpte vi på svenka kakel i Malmö. I höstas teglade vi skorstenen och det är nog det vi är mest nöjda med i vårt kök det blir så mysigt med den röda färgen. Jag håller för fullt på med att övertala sambon att vi ska måla furupanelen vit, jag är så trött på den gula furun. Helst så ska även alla innerdörrar, foder och trappräcken vara vita men jag får nog ta en sak i taget. Vårt kök är ganska stort ca 45 kvm och det märks speciellt när det är dags att moppa golven, annars är det väldigt skönt med stora ytor såklart. Från början var köket så litet att vi inte ens kunde sitta och äta i det så det känns lyxigt nu.

Väska.

När jag såg den här fina väskan var jag bara tvungen att köpa den. Mina pojkar blev så glada för de älskar den filmen. Det är nog en av de bästa barnfilmer jag har sett också för den delen. Det var nog ganska precis ett år sen vi såg den på bio. Ja vi har ju även köpt den på dvd såklart så vi kan se den om och om igen. I väskan låg det även chokladkakor som vi har mumsat på idag. Man är verkligen lättlurad, det räcker att det är någon fin Disneyfigur på utsidan så faller man som en fura.

Det skulle vara kul att ta med barnen på en tripp till EuroDisney. Är det någon som har varit där och vill berätta lite om det? Var man bäst kan övernatta, vad det kostar, hur länge man bör vara där för att hinna med allt (om det är möjligt att göra det innan man blir pank !) ja allt som är bra att veta.

image45


Glass sugna getter.

image44

Vi var ute på en liten glasstur i söndags. Intill kiosken i skogen fanns det en liten inhängnad
med getter. Så fort vi började närma oss kom de springandes de var så sugna
på något att äta att de började klättra på stängslet för att visa vad de ville. Våra stora glasstrutar
såg nog rätt smaskiga ut för de riktig glodde på oss. Getter ser lite tokiga ut men visst är de söta ändå.

Mera blommor.

image43

I våras planterade jag en hel del blommor men av de finns det inte så mycket kvar. Allt regn
och den bleka solen tog död på mina små planteringar. Jag köpte lite nya blommor och såhär
blev resultatet.Några silvriga plantor som jag inte vet namnet på, en vinröd X och några rankor
murgröna från trädgården som jag hoppas ska rota sig.

Gömmor.

image41
Nej här har jag briketter och allt annat som behövs när man grillar. Tunnan står ute året runt och har blivit så där härligt matt på ytan, mycket finare än när jag köpte den. Behöver jag berätta var jag har köpt den, nej det var väl det jag visste. Vi gillar att grilla året om *Yummi* och därför står även grillen framme. Jag vet inte hur många grillar vi har haft, har de inte rostat sönder så har benen ramlat av. Förra året fick vi nog och köpte en Webergrill jag kan bara säga att den är kanonbra och den är värd sitt pris. Har ni tips på något bra förvaring så dela gärna med er. Hos Emma hittade jag flera olika förvaringar som jag måste kolla lite närmare på.  

En dag i Köpenhamn.

I måndags tog jag och min familj tåget över till Köpenhamn. Det gör vi varje sommar och det är alltid så trevligt och skönt att komma iväg lite. Vädret var som vanligt inte det bästa men man har ju vant sig vid regn och rusk. Vi gick runt på Ströget och kollade i lite affärer. Vi var inne i många trevliga butiker. Jag såg mycket som jag skulle vilja ha men jag hade ingen lust att släpa runt på massa påsar så jag nöjde mig med att fönstershoppa. Vi kanske åker till Köpenhamn i höst och då kan jag passa på att handla.


Nu under sommaren så pågår det en Cowparade i Köpenhamn. De färgglada kossorna var placerade lite varstans och jag tog kort på några av dem. Korna åker jorden runt och ingår i en välgörenhetsaktion till förmån för rädda barnen. De var så fina och man blev glad av att se dem.

image39

När det regnade som värst passade vi på att gå på Louis Tussaud´s wax museum. Pojkarna har aldrig varit där och blev väldigt glada när de såg Batman och flera andra hjältar. De har byggt upp olika miljöer med sagofigurer som är väldigt fint och i källaren har de samlat olika skräckfigurer och det var inte lika populärt att gå där även om de var rätt nyfikna ändå.

image40
När vi kom ut från museumet sken solen upp och vi gick till Tivoli för att åka karuseller och ha roligt. Vi åt middag på Hard Rock Cafe det var första gången jag var där. Maten var supergod och personalen var trevlig men jag förstår inte varför de pratade engelska med oss men det tillhörde kanske den "rockiga" stämningen att göra det. Det var längesen vi åt så goda hamburgare och dit går jag gärna igen. Efter en dag i Köpenhamn så blir man ganska trött och det är alltid lika skönt att åka hem till vår lilla by där man slipper storstadspulsen.

 

 

Utmaningar.

Jag har blivit utmanad av min kära kusin vitamin Malin. Utmaningen löd såhär.

- Lista dina tre favoritsaker / ställen i hemmet.

- Lista dina tre mest besökta bloggar som ger dig inspiration. 

- Lista tre saker du vill ha till hemmet. 
image36
♥ Vi har världens skönaste soffa. Inte den snyggaste kanske men praktisk.

♥ Tända ljus kan man inte vara utan, speciellt inte denna sommaren....

♥ Kaffekokaren har gått på högvarv den sista tiden. Några koppar om dagen har blivit ett måste annars hade man nog sovit till Bolibompa. Förresten det tar jag tillbaka för vem kan sova till det oväsendet. Hej Hej Sommar.....

Det är svårt att välja ut tre bloggar som inspirerar för det gör ju alla på något vis men här är ändå mina tre bloggar som jag tycker är extra roliga och intressanta att läsa.

♥  Perlan

Tinaminastina

Journalen

Det var inte lätt att komma på tre saker som jag vill ha till hemmet eller det var det ju egentligen inte men det jag helst vill ha nu är inte saker utan upplevelser.

♥ En utlandssemester för hela familjen till ett land varmare än 25°. Gärna en ö i Karibien dit har jag alltid velat att åka, nu mer än någonsin. 

♥ Massor med färg så att vi kan måla om kök och vardagsrum. Är färg en sak eller en upplevelse, strunt samma vi behöver litervis med färg i alla fall.

♥ Ett soffbord skulle inte vara helt fel för det vi har är fullt med märken och hack.

Jag utmanar alla som vill att anta denna utmaning. 

RSS 2.0