Älskade jordgubbe

image12

Imorgon är det midsommarafton och då har vi som tradition att åka iväg till vår lokala jordgubbsodlare för att plocka dessa härliga röda bär. Vi åker iväg ganska tidigt för att få tag på de finaste och godaste jordgubbarna. Det är alltid mycket folk och ganska varmt där på plantagen. En och annan jordgubbe slinker ner (man måste ju prova att de är mumsiga). När vi åker hem så har våra pojkar alltid härligt röda munnar och kläderna ska vi inte ens prata om, det går åt en hel del fläckborttagningsmedel här hemma kan jag berätta.
Väl hemma så rensar jag jordgubbarna (de andra har alltid något viktigare för sig !! ) och när det är färdigt så brukar jag göra bål. 
Till bålen har jag 1 flaska vitt vin, 1,5 l sprite, pressad citron och sen dekorerar jag med skivad citron, jordgubbar och citronmeliss. För den som vill ha en starkare variant så kan man hälla i en skvätt  eller två med vodka.  
Vi äter jordgubbar med glass och kaffegrädde efter vår sillalunch och det är så smaskigt, senare på kvällen brukar det alltid bli korvgrillning och lite fotboll och kubb. 
Man är glad om man kan röra sig efter allt ätande men vem kan motstå nypotatis, matjesill, gräddfil, prinskorvar, köttbullar och en hel del annat smått och gott. 

Ha en härlig midsommar för det ska jag ha. 
kram /P
       

Kommentarer
Postat av: tina

Vad kul att hitta hit...fin blogg du har!!! Den där jordgubbsbålen ska jag pöva att göra i midsommar!!!!
Ha en härlig midsommar!!!!

2007-06-21 @ 12:07:29
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: tina

Hej...såg din kommentar..ja det är det lilla kakfatet...Kramar!

2007-06-21 @ 21:13:31
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Emma Journalen

Va mumsigt det lät med jordgubbar och kaffegrädde efter maten. Har glömt köpa jordgubbar till senare, kanske konsum har nån stackars kartong kvar.. Var där igår och de såg ganska sorgliga ut, men vad gör man inte för midsommarkänslan.. :) Hoppas att du och din familj får en underbar midsommar med fint väder. Här har det regnat hela morgonen men inte just för tillfället, kanske att det spricker upp lite senare *hoppas hoppas*. Kram E.

2007-06-22 @ 10:38:57
URL: http://journalen.blogg.se
Postat av: Starmoonlightn

Great web site! I love the content, pics and hard work!

2008-01-04 @ 14:21:36
URL: http://starmoonlightn.blogspot.com
Postat av: Noafride

Hello, I found you at Altavista. You have wealth of information on your site and a nice design. Greetings from Germany

2009-10-15 @ 08:40:37
URL: http://noafride.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0